Helene

Jag heter Helene Bååk och driver studion på Käringön. Är född i Stockholm men uppvuxen i U.S.A. och där fick jag min konstnärliga utbildning. Mina 28 år i USA bjöd på många varierade inslag i livets gång.

Förutom konsten som alltid var närvarande blev det en flerårig resa mellan hundutställningar, rodeos, hovslagare, veterinärassistent, lantbrevbärare, scout, fotboll och motocross mamma.

Tatuering har på något sätt alltid funnits och i Maj ´76 öppnade min första studio the FRINGE TATTOOING  i Mt. Kicso N.Y. På den tiden fanns verken tat tidskrifter eller mässor och den enda supplier på USAs östkust var Spaulding & Rogers mfg.

Efter dessa år återvände jag till släkt hemmet på Käringön. Och det är här på västkusten jag har byggd min ateljé inspirerad av närhet till havet målar jag tavlor i olja, akvarell, illustrerar i blyerts och bläck, gör collage i drivved samt tatuerar.

Efter några år blev det klart att en studio `iland´var nödvändigt och så blev det också en Tattoo & Art i Stenungsund som nu drivs och ägs av den duktiga tatueraren Vladimir. Själv håller jag mig till studion på Käringön från juli ’13.